Na Vrhniki je lepo

Bistra se nahaja v občini Vrhnika na obronkih Ljubljanskega barja, zato namigov za ogled zgodovinskih in naravnih znamenitosti ne manjka - od Cankarjeve hiše in kave, do čudovite cerkve Sv. Trojice in krajinskega parka Ljubljansko barje z zaščitenimi živalskimi vrstami. Ljubitelji lova in ribolova imajo posebne programe, kolesarji in pohodniki pa pisane kilometre, ki približajo Vrhniko v svojih skritih poteh.
Dodatne informacije o izletih in aktivnostih: Visit VrhnikaTehniški muzej Slovenije

Neposredno v bližini gostilne Bistra vas čaka Tehniški muzej Slovenije, ki vabi k ogledu slovenske tehniške kulturne dediščine. Za obiskovalce se redno prirejajo demonstracije, delavnice, predavanja in vodstva, preko katerih lahko mladi in odrasli obiskovalci resnično začutijo tehnološki duh preteklosti.
Več o aktualnih dogodkih in razstavah: Tehniški muzej Slovenije


Kraljeva domačija Borovnica

Kraljeva domačija leži sredi idilične borovniške kotline na obrobju Ljubljanskega barja. Ponujajo pester program delavnic, druženja s konji in jahanja tako za otroke, kot za odrasle. Dobrodošli so vsi, od izkušenih jahačev do ljudi, ki želijo s konji vzpostaviti prvi stik. Pokrita jahalnica omogoča jahanje in izvedbo delavnic skozi celo leto in ob vsakem vremenu.
Približajte se življenju s konji: Kraljeva domačija Borovnica


Ribiške dogodoviščine z Urko Fishing Adventures

Doživite organizirane vodene muharske izlete na reke v okolici glavnega mesta Ljubljane in vodene izlete na nekatere najlepše in najbolj znane reke in jezera po vsej Sloveniji. Posebnost so tudi vodeni izleti na lov na ščuko in sulca - kralja slovenskih voda.
Več o ponudbi in ribarjenju: Urko Fishing Adventures